5 obiceiuri care distrug mobilierul și pe care ar trebui să le evitați

5 obiceiuri care distrug mobilierul și pe care ar trebui să le evitați

Mobilierul este o parte importantă a locuinței noastre. Oferă nu doar funcționalitate, ci și valoare estetică. Prin urmare, este important să avem grijă de el în mod regulat și să evităm obiceiurile care l-ar putea deteriora. În acest blog, vom examina câteva obiceiuri comune care afectează frumusețea locuinței dvs.


1. Așezarea vaselor fierbinți direct pe suprafața blatului

Unul dintre obiceiurile comune care pot cauza daune mobilierului este așezarea vaselor fierbinți direct de pe aragaz pe blatul de bucătărie. Temperaturile ridicate de sub vase pot provoca daune permanente suprafețelor, cum ar fi crăparea, deformarea sau arderea lacului. Pentru a evita aceste probleme, întotdeauna așezați vasele fierbinți pe suporturi.

Citiți și: Sfaturi pentru îngrijirea oricărui tip de suprafață


2. Nefolosirea suporturilor sub pahare

Dacă nu utilizați suporturi sub pahare, pe masă pot apărea cu ușurință cercuri de la apă sau de la ceștile fierbinți. Majoritatea acestor pete pot fi îndepărtate cu ușurință prin ștergere imediată, dar în cazul petelor de vin sau cafea, pe care le ignorați mai mult timp, îndepărtarea lor nu va mai fi la fel de simplă. Dacă, în plus, aveți obiceiul să așezați băuturile direct pe canapea, lângă locul pe care stați, vă puteți murdări permanent canapeaua. Din nou, vă recomandăm să folosiți suporturi pentru pahare și tăvițe sau cotiere flexibile pentru canapea.


3. Ignorarea prafului

Praful și murdăria pot deteriora treptat suprafața mobilierului. Dacă nu curățați mobilierul în mod regulat, praful se acumulează și formează urme, care ulterior pot fi greu de îndepărtat.  Așadar, curățați regulat mobilierul cu o lavetă fină sau un pămătuf pentru praf. Astfel, veți menține mobilierul într-o stare excelentă pe termen lung.


4. Amplasarea mobilierului lângă calorifere sau ferestre

Niciun tip de mobilier nu tolerează schimbările de temperatură și umiditate. Prin urmare, este mai bine să îl mutați mai departe de calorifere sau ferestre Astfel veți evita deformările de suprafață, cum ar fi crăpăturile sau bulele. Mobilierul din baie este cel mai expus umidității. Aerisiți această încăpere în mod regulat și tratați mobilierul cu lacuri speciale.


5. Lipsa protecției pentru mobilierul tapițat

Nimic nu se compară cu momentul în care, după o zi lungă de muncă, vă așezați pe canapea sau în pat. Cu toate acestea, mobilierul dvs. nu va fi la fel de entuziasmat. Mai ales când vă așezați pe el cu haine murdare, zgâriați suprafața sau permiteți animalelor de companie să sară pe el cu plăcere. Prin acest comportament, canapeaua dvs. se va uza rapid, se va murdări și se vor forma pe ea pete. De aceea, acoperiți întotdeauna canapeaua cu o pătură. Același lucru este valabil și pentru pat. Dacă aveți obiceiul să vă așezați în pat în hainele de lucru, acoperiți patul cu o pătură dimineața pentru a-l proteja de praful și de murdăria provenită de la hainele dvs.


Mobilierul este o investiție în casa dvs, așa că este important să-l protejați și să-l mențineți în stare bună. Evitați aceste obiceiuri și veți avea mobilier care vă va servi mult timp și își va păstra aspectul original. Nu uitați că prevenția este întotdeauna mai bună decât repararea, așa că încercați să fiți grijulii și atenți cu mobilierul dvs.