Umplutură de Paște cu carne tocată
Ingrediente:
500 g carne de porc (spată)
5 chifle mai vechi
7 ouă
1 ceapă
3 caței de usturoi
1 ardei gras
pătrunjel proaspăt
pesmet
sare
piper negru măcinat
ulei sau untură de porc
Mod de preparare:
Începeți prin măcinarea cărnii într-o mașină de tocat electrică. Tăiați chiflele, ceapa și ardeiul în cuburi mici. Curățați și tocați mărunt usturoiul.
Încingeți uleiul într-o tigaie și adăugați ceapa. Se călește până devine translucidă și se adaugă usturoiul. Într-un bol, bateți ouăle cu sare și piper și turnați-le peste chiflele tăiate.
Lăsați să se înmoaie și adăugați mărarul tocat, ceapa și usturoiul călite și ardeiul tăiat. Amestecați bine. Adăugați carnea tocată crudă și amestecați din nou.
Ungeți o tavă cu untură, presărați cu pesmet și adăugați amestecul de carne. Coaceți la 180°C timp de aproximativ 45-50 de minute.
Încercați să măcinați carnea în KANTE:
Plăcintă cu mere în cupe
Ingrediente:
3 mere
1 cană de Granko (pulbere de cacao pentru ciocolată caldă)
2 linguri de cacao olandeză
1 cană făină
1 cană de lapte
1 ou
¼ cană de cafea rece
½ cană de unt topit
½ cană de zahăr granulat
Pentru glazură:
150 g de ciocolată de gătit
3 linguri de smântână
1 cană de dulceață de coacăze sau măceșe
Mod de preparare:
Într-un castron amestecăm toate ingredientele uscate: Granko (pulberea de cacao pentru ciocolată caldă), făina cernută, zahărul și cacao. Apoi adăugăm toate ingredientele „umede”: lapte, ou, unt topit și cafea. Amestecăm totul bine.
Curățăm merele, le îndepărtăm semințele, dăm merele pe răzătoare și le adăugăm în aluat. Amestecam.
Turnăm aluatul într-o tavă de dimensiuni 35 x 25 cm. Lăsăm la copt timp de 35 de minute la 180°C.
Pe prăjitura încă fierbinte întindem gemul. Topim ciocolata pe baie de aburi. Lăsăm să se răcească ușor și adăugăm smântâna. Când prăjitura s-a răcit, turnăm peste ea glazura de ciocolată.
Robot de bucătărie MACEJKO
Biscuiți cu brânză de burduf
Ingrediente:
350 g de făină albă
100 g de brânză de burduf
100 g de unt
1 ou
2 linguri de lapte
1 linguriță de praf de copt
1 linguriță de sare
1 ou pentru uns
susan pentru presărat
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele și se frământă până se obține un aluat. Se întinde pe suprafața de preparare și se decupează folosind diverse forme de Paște : ouă, păsări și alte forme pascale.
Așezați-le cu grijă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungeți-le cu ou bătut si presărați-le cu semințe de susan. Lăsați-le la copt în cuptorul preîncălzit, timp de 10 de minute la 180°C.
Melcișori cu leurdă
Ingrediente:
½ cub de drojdie proaspătă
300 ml de lapte
500 g de făină albă
1 praf de zahar
100 ml ulei
1 ou
1,5 linguriță de sare
Umplutură:
250 g de unt
1 buchețel de leurdă
70 g brânză afumată
1 ou pentru uns
semințe de susan pentru presărat
Mod de preparare:
Pregătim un amestec de drojdie și lapte pentru dospirea aluatului. Cernem făina într-un bol, adăugăm sare, un praf de zahăr, ulei și amestecul de drojdie și lapte. Adăugăm și un ou și frământăm aluatul, pe care îl lăsăm să crească timp de 45 de minute.
După ce aluatul a crescut, îl întindem într-o foaie cât mai subțire. Amestecăm untul înmuiat, cu leurda tăiată și întindem amestecul pe aluat. Presărăm brânza afumată rasă. Apoi rulăm aluatul. Rulada obținută se taie în bucăți de formă triunghiulară
Se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt si se lasă la dospit încă 10 minute. Apoi le ungem cu ou bătut și presărăm semințe de susan. Le coacem la cuptorul preîncălzit la 180 °C până devin aurii, aproximativ 20 de minute. Melcișorii trebuie supravegheați în timpul coacerii.
Tarte cu brânză de vaci, fără dospire
Ingrediente:
500 g de făină albă
½ linguriță de sare
2 lingurițe de zahar
1 pachet drojdie uscată (7g)
100 ml ulei
250 ml de lapte
Umplutură:
500 g de brânză de vaci
2 gălbenușuri
1 linguriță coajă răzuită de lămâie
2 pliculețe zahăr vanilat
1 ou pentru uns
zahăr pudră pentru presărat
Mod de preparare:
Amestecăm într-un bol toate ingredientele uscate: făina, sarea, zahărul și drojdia. Adăugăm uleiul și jumătate din cantitatea de lapte.
Se amestecă și se adaugă treptat laptele rămas. Frământăm aluatul. Adăugăm laptele rămas doar cât să obținem un aluat elastic care nu se lipește.
Pe o suprafață presărată cu făină, întindem aluatul cu o grosime de aproximativ 1 cm și tăiem cercuri pe care le punem cu grijă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Pregătim umplutura amestecând brânza de vaci cu gălbenușurile, zahărul și coaja de lămâie răzuită.
În cercuri. facem mici gropițe cu degetul și le umplem cu amestecul de brânză. Ungem tartele cu ou și le coacem în cuptorul preîncălzit, la 180 °C timp de 15 minute.
După ce s-au copt, le lăsăm să se răcească și le presărăm cu zahăr pudră.