6 sfaturi pentru amenajarea unui hol mic de apartament

6 sfaturi pentru amenajarea unui hol mic de apartament

În această eră agitată, când construcția rapidă a apartamentelor mici devine din ce în ce mai obișnuită, amenajarea spațiilor limitate precum holurile devine în sine o artă. În hol, oaspeții își formează prima impresie despre întreaga dvs. locuință. Prin urmare, este important ca la prima vedere să arate elegant și în același timp practic. În acest blog, vom explora câteva idei și sfaturi pentru amenajarea unui hol mic, astfel încât acesta să fie confortabil și funcțional, în ciuda spațiului restrâns.

Hol cu un perete decorativ cu panou lamelar, cu un cuier, o etajeră albă și un taburet portocaliu.

 

1. Paleta de culori și iluminatul

La alegerea paletei de culori pentru hol, vă recomandăm să utilizați nuanțe deschise, care să mărească optic spațiul. Puteți include nuanțe de alb, bej deschis, gri deschis sau nuanțe pastelate. Iluminatul este, de asemenea, un factor cheie. Asigurați-vă că în hol există suficientă lumină. În afară de lustră, folosiți și iluminat punctual pe perete. Acesta va crea o atmosferă și mai confortabilă în holul dvs..

 >>> Citiți și: Holul nu e depozit de pantofi și haine. Descoperiți cum ar trebui să arate

 

2. Mobilier funcțional și spații de depozitare

Într-un spațiu restrâns este important să folosiți fiecare centimetru disponibil. Mobilierul cu spații de depozitare integrate, cum ar fi o băncuță cu spațiu pentru pantofi, un taburet cu capac sau o masă consolă cu sertare, reprezintă o soluție ideală. Cuierele de perete, etajerele sau dulapurile suspendate vor fi excelente pentru depozitarea hainelor, cheilor și altor obiecte.

 

3. Oglinzi pentru efect vizual

Oglinzile sunt de mare ajutor în amenajarea unui hol mic. Combinarea oglinzilor cu iluminatul potrivit poate dubla vizual spațiul, conferindu-i adâncime și mai multă lumină. În plus, oglinzile sunt și practice, permițându-vă să vă verificați rapid aspectul înainte de a pleca de acasă. Pentru a economisi spațiu, vă recomandăm să optați pentru oglinzile montate pe perete, nu pentru cele cu suport pe podea.

>>> Citiți și: Unde trebuie amplasată oglinda

Hol cu o comodă albă și deasupra ei o oglindă lată cu ramă aurie.

 

4. Paravane sau pereți depărțitori, de mobilă

Dacă holul este adiacent livingului sau bucătăriei, luați în considerare paravane sau pereți despărțitori de mobilă suspendată. Aceste soluții sunt economice, permit separarea zonelor și în același timp nu ocupă mult spațiu. Puteți împărți holul și cu ajutorul unui dulap sau cu ajutorul mobilierului din camera vecină.

 

5. Elemente florale și decorative

Elementele florale pot revigora imediat oricare spațiu. Plantele în ghivece vor conferi holului un aspect viu și proaspăt. În spațiile întunecate, puteți opta pentru plante precum Limba soacrei (Sansevieria), zamioculcas, calathea sau aspidistra. În plus, puteți utiliza și cuie pentru a agăța tablouri, fotografii sau mici obiecte decorative.

Colaj de trei fotografii cu o măsuță consolă în stil industrial, cu picioare metalice, plăci de lemn și două sertare. Consolă, NEVAN


6. Minimalism și ordine

La amenajarea unui hol mic, se aplică regula "mai puțin înseamnă mai mult". Un design minimalist, bazat pe câteva elemente de bază, dar de calitate, poate crea o impresie elegantă și rafinată. De asemenea, este important să mențineți ordinea, deoarece într-un spațiu mic dezordinea se acumulează ușor și este mai vizibilă.

 

Amenajarea unui hol mic poate fi o provocare distractivă, în care creativitatea va înflori literalmente. Cu o paletă de culori potrivită, mobilier cu spații de depozitare, oglinzi și elemente practice, puteți crea un spațiu care nu este doar funcțional, ci și atrăgător din punct de vedere estetic. Nu uitați să vă ghidați după principiul "mai puțin înseamnă mai mult" și să mențineți ordinea. Astfel, stilul dvs. va ieși cu adevărat în evidență.