Bucătăria nu mai slujeşte? Anumite lucruri le puteți remedia şi singuri

Bucătăria nu mai slujeşte? Anumite lucruri le puteți remedia şi singuri

Bucătăria este camera unde se concentrează o parte substanțială a vieții noastre. Mai ales gospodinele petrec aici câteva ore pe zi. Deci este foarte important ca totul să funcționeze așa cum trebuie. Uneori suntem surprinși de robinetul care picură sau mânerele desfăcute de pe ușa dulapului din bucătărie. Astfel de deficiențe minore le puteți remedia singuri. Chiar și stricăciuni mai mari, cum ar fi decojirea foliei de pe dulapurile de bucătărie, nu este un motiv pentru a înlocui întreaga linie. Iată câteva reparații simple pe care le puteți face fără ajutorul unui expert.


Cum reparăm robinetul care picură?

Un robinet care picură nu numai că alungă banii din portofel, ci este și incomod să asculți toată ziua apa care picură în chiuvetă. Cu repararea robinetului poți să te descurci singur. Pregătiți șurubelnițele, extractorul de mână, cheia fixă combinată, cheia reglabilă, piesele de schimb, cum ar fi garniturile de cauciuc. Opriți alimentarea principală cu apă din casa dvs. Rotiți robinetul astfel încât să se scurgă apa reziduală care este depusă în conducta de apă. Scoateți capacul robinetului, deșurubați șurubul care este ascuns sub capac și îndepărtați robinetul. Dacă acest lucru nu este posibil, ajutați-vă cu balansarea dintr-o parte în alta. Avansați cu atenție. Dacă nici asta nu ajută, utilizați extractorul de mână. Folosind o șurubelniță scoateți inserția supapei din baterie. Pentru a înlocui garniturile, scoateți șurubul care îl ține, apoi înlocuiți garnitura veche cu una nouă. În cazul în care curge apă pe langă, trebuie înlocuit întregul bloc de comandă al bateriei. Blocul de comandă este înlocuit cu o cheie. Noul bloc de comandă trebuie să aibă întotdeauna aceleași dimensiuni ca și cel vechi. Înfiletati robinetul și capacul acestuia. Deschideți alimentarea cu apă.


Înlocuirea chiuvetei cu una nouă

Dacă aveți în vedere să înlocuiți chiuveta cu una nouă, dar vă deranjează să plătiți personalului calificatl, citiți acest ghid simplu iar grijile dvs. vor dispărea. Înlocuirea chiuvetei nu este nimic complicat. Măsurarea precisă vă va economisi timp și vă va ajuta să alegeți chiuveta potrivită. Măsurați dulapul sub chiuveta veche. Măsurați blatul de lucru din spate până în față, această măsurare va corespunde adâncimii maxime a chiuvetei care poate fi utilizată. Adâncimea standard a blatului de lucru este de 60 cm, prin urmare, chiuveta nu trebuie să fie mai mare de 55 cm. Vă recomandăm să lăsați un minim de 2,5 cm de blat de lucru în jurul chiuvetei. Este important să sigilați perfect marginea chiuvetei împotriva pătrunderii apei. Se folosește un adeziv - silicon sanitar transparent - este utilizat pe marginile tăiate sau se aplică o bandă de etanșare pe marginea orificiului chiuvetei. Chiuveta poate fi apoi introdusă în deschidere. Aliniați chiuveta uniform în deschidere și fixați-o pe blatul de lucru cu clemele de fixare atașate. Strângeți clemele uniform și asigurați-vă că bandă de etanșare sau adezivul siliconic nu ies înafara marginei chiuvetei. Când șuruburile de montare sunt greu de accesat, chiuveta este introdusă și strânsă ferm înainte de montarea blatului de lucru. Lăsați adezivul să se usuce.


Zgârieturi pe blatul de lucru

Blatul dvs. de lucru este din pal melaminat sau lemn masiv? În ambele cazuri, puteți face față cu ușurință zgârieturilor.

Blatul de lucru melaminat:

Mai întâi curățați bine blatul de lucru și degresați cu apă caldă și săpun. Dacă zgârieturile sunt prea adânci, folosiți o cantitate mică de alcool pentru degresare. Ceara este cea mai ușoară soluție pentru zgârieturile mai mici, de suprafață. Aplicați ceară cu o cârpă pe tot blatul de lucru. Pentru zgârieturi mai profunde, aplicați o pastă laminată sau material de umplere în aceeași nuanță ca şi blatul de lucru. Poate pătrunde în cele mai adânci zgârieturi și le poate acoperi perfect. Zonele tratate trebuie să se usuce aproximativ 24 de ore. Ștergeți apoi suprafața cu o cârpă moale și lustruiți ușor.


Blat de lucru din lemn masiv:

Un creion corector va ajuta la tratarea unei suprafețe de lucru deteriorate din lemn. Este important să estimați nuanța corectă. Alegeți două nuanțe. Începeți cu unul mai deschis, cu cel mai întunecat terminați la sfârșit corecția zgârieturilor. A doua alternativă este lacul incorect de corecție sub formă de spray. În acest caz, este necesar să alegeți între lacul lucios, satinat sau mat , în funcție de tipul de suprafață. Șanțurile mai adânci se maschează perfect cu ceară, care se înmoaie înainte de utilizare, de exemplu folosind un uscător de păr sau cu chit.

Decojirea marginilor la dulapurile de bucătărie

Muchia pal-ului melaminat este întotdeauna lipită cu adeziv topit la cald, indiferent de material. Stratul de adeziv topit la cald îl activați ușor cu pistolul de lipit cu batoane, de preferință cu o extensie plană. Dacă marginea este tratată cu bandă melaminată, adezivul se poate încălzi cu fierul de călcat. Dacă banda nu se lipește de margine, utilizați adeziv. Aplicați-l pe margine și pe bandă și lăsați-l să se aerisească timp de 10 până la 15 minute. Apoi apăsați banda pe margine. Procedați în mod similar cu plinta de plastic, cu excepția faptului că nu puteți utiliza un fier de călcat. Uneori ajută doar lipirea unei benzi noi. În cele din urmă, curățați marginile cu șmirghel sau cu o pilă.