Care lemn este cel mai bun pentru un șemineu?
Care lemn este cel mai bun pentru încălzire? O întrebare pe care și-o pun mulți proprietari de șeminee, vetre sau sobe. Unul dintre criteriile principale pentru alegerea lemnului pentru șemineu este valoarea termică a acestuia. Cu cât puterea calorică este mai mare, cu atât folosiți mai puțin lemn pentru a vă încălzi casa sau cabana. Lemnul de la conifere, și anume brad și pin, oferă cea mai mare putere termică.
Cu toate acestea, este, de asemenea, tipic pentru trosnitul și capacitatea sa de a arde mai repede decât lemnul de foioase. Da, de aceea mulți proprietari de șeminee preferă lemnul tare din foioase: stejar, arin, frasin, dar și mesteacăn mai moale. Fie că te hotarăști să îți încălzești șemineul cu lemne din foioase sau conifere, un alt aspect este mai important: conținutul de umiditate al lemnului.
Cu cât lemnul pentru șemineu este mai uscat, cu atât puterea calorică a acestuia este mai mare. Lemnul de molid este unul dintre lemnele cu cea mai rapidă uscare și, deja după un an de uscare, oferă o putere termică excelentă. Dacă doriți să vă bucurați la maximum de beneficiile șemineului, depozitați lemnul - de orice fel - într-un loc uscat, sau măcar la loc acoperit și adăpostit.
Pentru ca acest lucru să fie cât mai ușor, în oferta noastră veți găsi un suport de lemn RANOL spațios, pe care îl puteți amplasa lângă șemineu. Pe parcursul anului, lemnul se va usca bine în el și, în același timp, veți crea un element decorativ interesant: un perete acoperit cu lemn. Când apar primele înghețuri, vă puteți încălzi imediat lângă șemineu.
Sticlă neagră pe șemineu? Așa o curățați
Deși la prima vedere poate părea că șemineul aduce doar bucurie pe lângă căldură, uneori veți întâlni unele neplăceri. Poate cea mai comună dintre ele este sticla neagră de pe șemineu. Nu este nimic extraordinar și, din fericire, nici măcar de nerezolvat. Cum, atunci, să curățați geamul șemineului?
Încercați o modalitate simplă, eficientă și ieftină. Luați un prosop de bucătărie sau un ziar, înmuiați-le în apă curată și aplicați pe ele cenușă fină din șemineu. Încercați să evitați carbonul care ar putea zgâria sticla. Folosiți o astfel de „pânză” specială pentru a șterge sticla șemineului cu mișcări circulare.
După aceea, ștergeți cenușa cu ziare curate și uscate sau prosoape de bucătărie. Și gata! Desigur, o poți face și cu preparate speciale pentru curățarea sticlei. Dar să nu fi surprins dacă durează mai mult decât curățarea cu cenușă.
Bucurați-vă de seri lungi lângă șemineu
Ai copii mici și îți este frică să te încălzești lângă șemineu sau vatră pentru a nu se arde? Nu așteptați să crească. Producătorii de accesorii se gândesc și la aceste mici și mari detalii - aici vei găsi paravanul inteligent pentru șemineu KAIRA. Acesta va servi nu numai pentru a crea o zonă sigură pentru copii, dar atunci când șemineul este deschis, se va asigura că nicio bucată de cărbune încins nu zboară pe podea sau pe covor.
Un coș cu lemne de foc ar trebui să fie un must-have pentru fiecare persoană care stă lângă un șemineu aprins. În categoria noastră "șeminee și accesorii" veți găsi mai multe tipuri: coșuri metalice pentru lemne, suporturi pentru lemne, dar și căruciorul de transport metalic pentru lemne RATER. În acest fel, poți transporta lemnul nu doar pentru o seară, ci timp de câteva zile.
Setul nostru de unelte pentru șemineu din fier forjat MUKO este un ajutor de neprețuit la curățarea șemineului, la întoarcerea buștenilor în șemineu sau la „joaca” cu intensitatea focului: lopată, clește, tambur și un suport practic. Mai ai nevoie de ceva?
Puteți găsi accesorii pentru șemineu care vă vor face serile lângă șemineul aprins mai plăcute și vă vor ușura munca la kondela.ro