Crăciun fără stres? Planificarea este secretul

Crăciun fără stres? Planificarea este secretul

Crezi că Crăciunul s-a transformat într-o sărbătoare plină de agitație, reclamă și cumpărături dezordonate? Sărbătorește în felul tău: sărbători cu pace, odihnă și tihnă în casă. Nu este posibil? Sigur că se poate! Baza este o bună planificare - de la o listă de cumpărături cu produse alimentare și cadouri, până la pregătirea acasă, gătit și coacere. Cum să faci? Veți găsi toate ideile și sfaturile necesare în articolul nostru.

Planificați împreună cu cei dragi

Reacționând doar la situațiile neașteptate care apar din cauza complexității pregătirilor de Crăciun - ne lipsește un cadou pentru bunicul, am uitat să coacem îndrăgitele noastre croissante cu vanilie, hei, mâine trebuie să merg la muncă, cine se va ocupa de copii, și ce coroniță de Crăciun voi cumpăra anul acesta? – ne poate ține foarte ocupați. În loc de voie bună și liniște suntem expuși (nu numai) stresului, lipsei timpului și simțim că acest lucru nu se va schimba niciodată. Și astfel, magia Crăciunului se estompează încet. Când încep sărbătorile, deja așteptăm cu nerăbdare să se termine.  

Cu toate acestea, se poate ca lucrurile să fie și altfel. Secretul este să faci un plan bun. Ia o bucată de hârtie, un pix, pe cei dragi și începeți planificarea Crăciunului. Notați tot ce aveți nevoie pentru întreaga echipă: cumpărați mâncare, cadouri, când începeți să faceți curat, gătiți, coaceți, împodobiți bradul. Și, că tot veni vorba, ați ales deja bradul?   

Ce merită planificat? Și când? 

Pentru a evita stresul de Crăciun, merită să începeți să vă pregătiți pentru cele mai frumoase sărbători ale anului din noiembrie. Nu, nu este deloc devreme – vei găsi tot ce îți trebuie și eviți un magazin aglomerat, poți să-ți aranjezi din timp cadourile pentru bunica sau mătușa și să găsești pe cineva să aibă grijă de copii atunci când ai ceva de făcut, cum ar fi curățenia. Ocupă-te de canapea și covoare fără probleme din timp. Ce poți face în noiembrie?

Lumini de Craciun Kondela

 

Pregătiri de Crăciun în noiembrie

  • Luați un calendar și vedeți când pică sărbătorile anul acesta, gândiți-vă care sunt zilele în care doriți să vă luați vacanță sau la modul în care se desfășoară schimbările în muncă
  • Gândiți-vă la sărbătorile de iarnă, dacă nu aveți vacanță, asigurați-vă îngrijirea copiilor - bunica, mătușa sau moșica vă vor ajuta cu siguranță 
  • Scrieți o listă cu cei dragi pe care doriți să-i faceți fericiți cu un cadou: e de preferat să vă sfătuiți cu familia și să conveniți împreună cine și ce cumpără
  • Dacă lăsați totul pe ultimul moment, e posibil să nu mai găsiți anumite produse - de exemplu, coroane de Advent, cumpărați o coroană direct cu lumânări încă din noiembrie 
  • Faceți o revizuire a decorațiunilor de Crăciun: funcționează, nu funcționează, lipsesc, nu lipsesc, putem face bradul cu ceea ce avem, avem nevoie de decorațiuni noi de Crăciun?  
  • Aveți un brad artificial de Craciun? Verificați-l, mai ales dacă vă lipsește suportul. Intenționați să cumpărați un brad natural? Stabiliți de unde, când și cine îl va cumpăra. Gândiți-vă și la suport. 
  • În noiembrie poți începe să cumperi alimentele neperisabile de care vei avea nevoie în perioada Crăciunului: făină, varză murată pentru sarmale, zahăr, cartofi, băuturi alcoolice și răcoritoare. Dacă ai un congelator mai mare, cumpără și carne (o rață este întotdeauna o idee bună de sărbători), gândește-te și la farmacii și medicamente (mai ales împotriva indigestiei), hârtie de împachetat, bandă adezivă și panglici.
  • Verifică-ți și casa: unde trebuie să faci curat, dacă ai un serviciu de farfurii complet pentru masa de Crăciun, șervețele, față de masă și ce mai e nevoie.
  • Faceți o listă cu lucrările de curățenie: când spălăm cuptorul, geamurile, frigiderul, cine se ocupă de ce activitate, batem covoarele sau le aspirăm?
  • Dacă planul este să mergi la o cabană la munte în perioadă sărbătorilor, e bine să verifici dinainte că locul e ok, ba chiar poți duce din alimente sau băuturi.
  • Dacă nu intenționați să coaceți, comandați prăjituri de la patiserie 
copt de Crăciun Kondela

 

Pregătiri de Crăciun în decembrie

  • Deja la începutul lunii decembrie, puteți începe să coaceți produse de patiserie rezistente de Crăciun, precum prăjiturile Linz, prăjiturile cu miere sau rulourile de vanilie, care, păstrate corespunzător, vor rezista chiar și 3 săptămâni. 
  • Continuă să împachetezi cadourile pe care le ai deja și păstrează-le într-un loc ferit de privirile indiscrete
  • Considerând că de Crăciun toți facem excese, poți servi acum alimente mai puțin calorice, cum ar fi fructele, peștele sau produsele lactate 
  • Gândește-te la ținutele de Crăciun, verifică hainele pe care plănuiești să le porți și află dacă ceva trebuie călcat, spălat sau cusut
  • Schimbă pilotele cu cearșafurile de Crăciun 
  • Începeți împreună să împodobiți bradul de Crăciun
  • Menține ordinea după curățenia generală
  • Cu o zi înainte de Crăciun, începeți să pregătiți o salată - gusturile sunt mai bine combinate și cartofii sunt înmuiați în maioneză, astfel salata este mai delicioasă
  • În ziua de Crăciun, începeți să pregătiți friptura și peștele dimineața pentru a vă bucura din plin de ziua de Crăciun după-amiaza - fără stres și agitație 
  • Puneți-vă la masa de Crăciun cu familia, cântați colinde, aprindeți lumânări și bucurați-vă de aceste momente speciale 

Cumpărați cadouri de Crăciun online

Știi deja că în fiecare an sunt probleme cu livrarea cadourilor de Crăciun, nu merită să aștepți până în ultimul moment. Și nu merită nici să gonești cu câteva zile înainte de Crăciun prin magazinele aglomerate, să fii disperat că nu găsești loc de parcare, să te uiți la rafturile goale și să fii atât de stresat inutil. Ai deja lista persoanelor cărora dorești să le oferi cadouri. Astăzi puteți cumpăra totul online - este mai convenabil, puteți compara prețurile, există deja diverse modele 3D care vă vor arăta mărfurile din fiecare parte și veți putea lua o decizie mai bună.

Poți cumpăra cadouri de Crăciun pe tot parcursul anului. Pe lângă faptul că ești pregătit de sărbători, vei scuti bugetul familiei de cheltuielile bruște și, mai ales, considerabile. Mai mult, ținând cont de situația pandemiei, cumpărăturile de acasă sunt incomparabil mai sigure. Nimic nu este mai neplăcut decât atunci când Crăciunul îți este afectat de o stare de sănătate precară.

cumparaturi de Craciun

 

Implicați și alți membri ai familiei în pregătiri

Nici cel mai bine conceput plan nu te va ajuta să eviți stresul dacă toate pregătirile de Crăciun rămân pe umerii tăi. Nu vă fie teamă să implicați alți membri ai familiei în pregătiri. Avem un mic sfat: încercați să le folosiți punctele forte. Îi poți încredința fiicei tale achiziționarea de șervețele, fețe de masă și decorațiuni de Crăciun. Fiul alege un cadou pentru nepotul său, soțul cumpără un pom de Crăciun, peștele și mâncarea neperisabilă. 

Dacă fiecare face ceea ce se simte confortabil, vei avea un Crăciun mai plăcut. Nu ezita să-ți contactezi bunicii dacă copiii tăi vor avea nevoie de cineva să aibă grijă de ei, în timp ce tu și partenerul tău veți alege cadouri pentru ei, sau veți face cumpărături sau pregătiți o cabană pentru sărbători. Vei face un fel de teambuilding de Crăciun, datorită căruia toată lumea va simți în Ajunul Crăciunului că și ei au contribuit la acest moment magic. 

Sfat Kondela:

Fii pregătit pentru faptul că nu totul va ieși conform planurilor și ideilor tale. Ai uitat să cumpări mazăre congelată, fața de masă e pătată, varza va fi puțin acrișoară. Nu e nici o problemă, cel mai important lucru este că sunteți împreună ca o familie. Nu lăsați un eveniment minor să strice Crăciunul. 

Cauți decorațiuni de Crăciun, perdele luminoase, sfeșnice, brazi, fețe de masă sau cadouri la îndemână și practice? Le puteți găsi pe www.kondela.ro

pomi de Craciun Kondela