Este burgerul cu adevărat opera americanilor?
Carnea de vită la chiflă cu câteva legume, brânză, ketchup și ceapă a apărut în Statele Unite încă de la începutul secolului al XX-lea. Există mai multe teorii despre de unde provine de fapt hamburgerul. Cele mai populare pretind că hamburgerul provine din orașul german Hamburg, unde oamenii au mâncat carne prăjită pe pâine foarte mult timp. La mijlocul secolului al XVIII-lea, apărea prima rețetă pentru așa-zisul cârnat de Hamburg. O altă declarație spune că istoria sa datează de la compania de transport maritim Hamburg America Line, care trebuia să servească pasagerilor sandvișuri similare cu hamburgerul de astăzi. Până în prezent, nu știm exact care este originea acestui aliment. Cu toate acestea, îi știm ziua de naștere, care se serbează pe 28 mai.
De la fast-food la artă gourmet
Este dovedit statistic că americanii consumă peste cincizeci de miliarde de bucăți din acest fel de mâncare gustos în fiecare an. Este o varietate de fast-food pe care o găsim la fiecare colț. Hamburgerii au început încetul cu încetul să se mute în gospodăriile românești, unde îi savurăm la grătar sau de sărbători, făcuți frumos în casă. Este adevărat că e o masă calorică, dar nimeni nu-i contestă calitățile și gustul!
Cum să prepari un burger cu adevărat perfect?
Adevărul este că prepararea cărnii și a sosului sau a legumelor nu este dificilă. Pentru a savura hamburgerul perfect, este important să urmezi câteva sfaturi. Alegerea cărnii potrivite este importantă. Dacă nu iți place carnea tocată în magazin, o poți face singur acasă, cu robotul KANTE, care include și o mașină de tocat. Înainte de aceasta, este important să scapi de pielițe și membrane și să tai carnea în cuburi, care trebuie tocate grosier. Combinația de carne de vită cu porc este ideală. Hamburgerul tău va fi suculent și raportul dintre carne și grăsime va fi perfect echilibrat.
Pentru ca hamburgerul să-și mențină forma, este indicat să umezești carnea în mâini, să modelezi biluțele și apoi să le presezi într-o chifteaa cu o grosime de cel mult 2 cm. Putem face o gaură mică în mijlocul chiftelei astfel încât carnea să nu se umfle și să aibă o grosime perfectă. Nu trebuie să uităm să punem sare și să condimentăm carnea doar atunci când este pe grătar sau într-o tigaie fierbinte.
Hamburgerul perfect
Hamburgerul potrivit nu trebuie să fie prea ars sau prea puțin gătit. Hamburgerul gătit mediu cu siguranță va fi pe placul tuturor. Vom afla dacă carnea este într-adevăr gătită atingând-o ușor, când atingem mijlocul și marginea și comparăm consistența. Dacă burgerul are mijlocul și marginea aproape la fel de tari, este gata. Dacă pregătești carne într-o tigaie, nu o întoarce prea des, lasă-i timp să nu se destrame.
Prepararea hamburgerului este, de asemenea, importantă. Chiflele trebuie prăjite ușor într-o tigaie sau pe grătar înainte de a le depozita. Unge fundul chiflei cu un sos, maioneză sau muștar. Apoi pune o frunză de salată, felii de roșii și apoi chifteaua. Dacă pregătești un cheeseburger, adaugă o felie de brânză la chifteaua caldă, care va avea un gust delicios. Adaugă castraveți și rondele subțiri de ceapă peste brânză. Partea superioară a chiflei poate fi unsă cu sos. Pentru a finaliza munca noastră delicioasă și a o menține împreună, putem asigura întregul hamburger cu o scobitoare sau un bețișor subțire decorativ.
Rețetă pentru un burger grozav de casă
Avem nevoie de aceste ingrediente:
500 g carne de vită tocată
4 chifle de pâine
salată verde
roșie
castravete
ceapă
puțină sare
piper negru
sos tartar
sos pentru grătar
brânză tare
Vom proceda astfel:
Facem din carnea tocată chiftele de aproximativ 1,5 cm până la 2 cm grosime. Apoi le lăsăm să stea la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Apoi săram, condimentăm și prăjim aceste chiftele timp de 3 până la 4 minute pe grătar sau în tigaia tip grill KAROTE. După prăjire, lasă carnea să se odihnească. Carnea nu o prăjim în ulei. Putem folosi puțin ulei doar pentru a unge grătarul să nu lipească.
În continuare, vom pregăti chiflele, pe care le vom tăia în jumătate cu un cuțit. Prăjește bucățile individuale de chiflă într-o tigaie uscată. Apoi întinde pe fundul chiflei un strat subțire de sos tartar, adaugăm salata verde, sos tartar, carnea la grătar, brânză, legume după gust și acoperim cu partea de sus, pe care am mai frecat-o cu puțin sos. Dacă nu îți place să adaugi sos tartar sau sos de grătar direct în chiflă, un sfat grozav este să folosești un set de patru boluri pe tavă CARINE, de pe care poți savura garniturile separat.
Poftă bună!