1. Toate lucrurile vechi de pe balcon trebuie să dispară
Înainte de a începe să amenajați balconul, îndepărtați toate obiectele inutile. Ar trebui să aveți suficient spațiu pentru a vă relaxa, pentru flori și, eventual, pentru o masă. Dacă aveți pe balcon obiecte care au o valoare sentimentală, încercați să le recondiționați și să le reutilizați. În timpul curățeniei, vă recomandăm să folosiți produse de curățare eficiente.
2. Alegerea mobilierului pentru un balcon mic
Alegerea corectă a mobilierului este un element important pentru a crea confortul pe balcon. În cazul spațiilor mici, este important să alegeți scaune sau bănci adecvate, care să nu ocupe mult spațiu și, în același timp, să fie confortabile pentru șederi îndelungate. Pentru balcon, puteți alege scaune elegante din metal și ratan, pe care le puteți completa cu un taburet pentru susținerea picioarelor. În plus, o masă mică pentru a vă așeza băuturile de vară sau mâncarea poate fi, de asemenea, utilă.
3. Decorați-l cu flori
Florile sunt o modalitate frumoasă și simplă de a pune în evidență balconul. Alegeți florile în funcție de gustul dvs. și de spațiul disponibil. Pentru balcoanele mici, ghivecele suspendate sau rafturile de perete sunt ideale pentru aranjarea plantelor. Un mic solar sau un suport pentru flori arată la fel de frumos pe balcon.
4. Alegeți-vă paleta de culori și păstrați-o constantă
Dacă doriți un balcon elegant și stilat, alegeți culorile care se completează reciproc. Decideți-vă pentru una sau două culori principale, pe care le veți folosi pentru a spori contrastul și coloritul. Vă recomandăm să asortați scaunele sau rafturile cu o culoare de bază, cum ar fi alb, crem sau gri.
5. Pernele și păturile creează atmosfera potrivită
Pernele și păturile sunt accesorii minunate pentru decorarea balconului. Alegeți perne și pături colorate sau decorate care vor schimba atmosfera generală și vor adăuga balconului ceva din personalitatea dvs.
6. Spațiul de depozitare nu este niciodată de prisos
Păturile, pernele sau alte accesorii pot fi păstrate pe balcon în cutii de depozitare și astfel le protejați împotriva vremii nefavorabile. Spațiul de depozitare de pe balcon poate fi utilizat și pentru depozitarea lucrurilor inutile din apartament. Băncile cu spațiu de depozitare sau cutiile de grădină vă vor oferi spațiu suplimentar de depozitare.
7. Atârnați luminițe
Luminițele creează o atmosferă confortabilă atât în interior, cât și în exterior. Pe balcon le puteți atârna pe pereți, pe tavan sau pe balustradă. Adevăratul farmec îl vor adăuga lampioanele așezate pe jos.
8. Servirea mesei pe balcon
Pentru a vă bucura de adevărata relaxare pe balcon, fie singuri, fie cu prietenii, băuturile răcoritoare și gustările delicioase sunt de nelipsit. Pentru a putea transporta cu ușurință băuturile pe balcon, achiziționați accesorii practice, cum ar fi tavițe, ulcioare sau pahare pentru băuturile de vară.
Cu aceste câteva sfaturi simple, veți avea un balcon fermecător indiferent de dimensiunile sale și acesta va deveni rapid locul dvs. preferat de relaxare și odihnă. Nu vă fie teamă să experimentați cu decorațiunile și culorile. Cu puțin efort și creativitate, puteți crea un balcon confortabil și elegant, pregătit pentru serile lungi de vară.