Instrucțiuni de instalare
Îți recomandăm să citești cu atenție instrucțiunile de asamblare anexate înainte de a începe plierea. Producătorul va rezuma de obicei regulile și sfaturile importante care trebuie urmate. Citește-l de la prima până la ultima pagină și urmează toate recomandările în timpul instalării. Păstrează cu atenție instrucțiunile, vei avea nevoie de ele și peste un an. Iar dacă vinzi sau închiriezi un cort, nu uita să incluzi instrucțiunile de instalare.
Recomandări
Asigură-te că baza pe care urmează să amplasezi cortul este potrivită pentru acest scop - trebuie să fie plată și fermă. Utilizează numai instrumentele recomandate pentru instalare. Nu modifica cortul în mod arbitrar, nu tăia prelata, nu îndoi structura. Dacă materialul de montare este uzat, acesta trebuie înlocuit.
Pregătirea pentru asamblare
Despachetează pachetul cu cortul și îndepărtează cu grijă conținutul. Pachetul ar trebui să includă, de asemenea, o listă a pieselor ambalate și a materialului de montare. Verifică lista pentru a te asigura că nu lipsește nimic. Cu toate acestea, dacă lipsește, contactează imediat magazinul sau producătorul.
Unii proprietari pot înlocui piesa lipsă cu ceva pe care îl găsesc în garaj sau atelier. Cu toate acestea, ai grijă - în acest caz, totuși, pot apărea daune și proprietarul pierde dreptul la garanție. De asemenea, îți recomandăm să contactezi distribuitorul dacă vreo piesă este defectă sau deteriorată.
Procedura de instalare a cortului de grădină
1. Structura de susținere a cortului este formată din mai multe părți din bare metalice. Barele sunt marcate cu numere conform instrucțiunilor de asamblare și sunt de obicei ambalate în ambalaje de plastic separat, în funcție de numere. Numerele indică locul unde vine piesa.
2. Pachetul include și ancorele pentru picioare. Răspândește-le pe zona în care va sta cortul.
3. Începe asamblarea structurii acoperișului. Urmează instrucțiunile pentru a asambla barele pentru a obține forma acoperișului.
4. Trage cu grijă prelata de pe această structură. Ai grijă să nu-l deteriorezi sau să-l rupi.
5. Când ai terminat acoperișul, atașează bare suplimentare, suportul inferior pentru picioare. Vei ridica treptat cortul la înălțime. Manipularea cortului va deveni din ce în ce mai dificilă. Prin urmare, îți recomandăm să te ajute cineva cu montajul. Montează barele treptat prin fixarea în bazele de ancorare.
6. Cortul stă de obicei pe 4 - 6 stâlpi, în funcție de mărimea cortului. Prin urmare, planifică în avans procedura de instalare. Asigură-te că stâlpii sunt în poziție verticală pentru a evita răspândirea excesivă a pânzei.
7. Când structura de bază a cortului este deja în picioare, întinde frânghiile de ancorare a prelatei și fixează-le și pe pământ. Acest pas este foarte important pentru a asigura echilibrul și stabilitatea structurii. Numai așa poți menține cortul pe loc atunci când ești surprins de vântul neașteptat.
8. Mai ai doar ultimele ajustări. Prelata are de obicei benzi laterale care se înfășoară în jurul stâlpilor. Mai degrabă, ele îndeplinesc o funcție decorativă.
9. Dacă sunt pereți laterali în cort, e rândul lor chiar acum. De obicei sunt detașabili. Ei sunt atașați în mod similar structurii. Cortul include adesea un perete cu fermoar în mijloc, care reprezintă intrarea în cort.
Sfatul nostru: atunci când cumperi concentrează-te pe produse de calitate.
Câteva recomandări utile și de siguranță pentru a încheia
• Cortul nu este proiectat pentru condiții meteorologice nefavorabile. Trebuie avut în vedere faptul că un vânt puternic îl poate deteriora, dar îl și poate ridica de pe sol și poate provoca pagube materiale sau răni pe cineva. Prin urmare, monitorizați vremea cu câteva zile înainte și, în caz de avertismente de furtună sau vânturi mai puternice, demontați cortul.
• Dacă tot ești surprins de vântul puternic, pliază cât mai repede plafonul și panourile laterale.
• Nu folosiți cortul în lunile de iarnă - un strat de zăpadă l-ar deteriora. Prin urmare, pliază-l înainte de sezonul de iarnă și depozitează-l cu grijă.
• Curățați prelata cortului numai cu apă cu detergent și o cârpă sau o perie moale. Evitați agenții de curățare agresivi.
• Pentru a preveni incendiul, țineți cortul departe de surse de căldură și flăcări deschise.
• Nu lăsați cortul nesupravegheat. Dacă intenționați să plecați pentru o perioadă mai lungă de timp, mai bine pliați cortul.
• Păstrați cortul curat și uscat. Pentru a nu se deteriora sau mucegăi, găsiți un loc curat și aerisit unde să fie depozitat în afara sezonului.
Corturi de grădină de calitate și practice de diverse tipuri și dimensiuni, precum și pergole, iglu, scaune de grădină, grătare și alte necesități pentru petreceri în grădină pot fi găsite pe kondela.ro.