Hidratarea este baza
Hidratarea este esențială, mai ales pe vreme caldă. Avem nevoie de hidratare mai ales când temperaturile sunt ridicate și putem transpira mai mult decât de obicei. Prin urmare, respectarea unui regim de băut este o necesitate și nu trebuie să o neglijăm. Aportul insuficient de lichide ne pune cu ușurință într-o stare de deshidratare, care este însoțită de multe simptome neplăcute.
Cea mai simplă modalitate de hidratare
Apa pură și limpede este pur și simplu un dar prețios fără de care nu am exista. Stinge cel mai bine setea, este sănătoasă și organismul pur și simplu are nevoie de ea. Dacă mergem la plajă, facem drumeții sau facem diverse eforturi fizice pe vreme caldă, o sticlă de apă trebuie să fie la îndemână în orice moment. Ce zici să te bucuri de apă dintr-o sticlă CRYSTAL elegantă și practică, care salvează și mediul?
Băuturile mixte au și ele o istorie
Băuturile dulci și gustoase nu sunt doar o realizare a vremurilor moderne sau a primelor discoteci. Am putea vorbi despre prima băutură din cele mai vechi timpuri, când oamenii încercau să îmbunătățească gustul băuturilor, berii sau vinului adăugând diverse ingrediente. Primele băuturi mixte, care au început să apară în secolul al XVII-lea sub formă de amestecare simplă de vin, fructe și condimente, pot fi considerate și băuturi mixte. Servirea elegantă în recipiente mari sau boluri nu a fost uitată.
O băutură pe care nimeni nu a gustat-o încă
Și unde am mai găsi primele rețete de cocktail, dacă nu în America? Chiar de pe vremea prohibiției americane. La începutul secolului al XX-lea, au început să ajungă mai mult în Europa - mai ales în orașe mari precum Paris și Londra. Primele cocktail-baruri au fost înființate în 1913. Scopul a fost simplu - să atragă clienții și să le ofere o băutură proaspătă și modernă pe care nu o cunoșteau.
Treptat, au început să se răspândească diverse rețete, proceduri de preparare și ingrediente noi. După înființarea Asociației Internaționale a Barmanilor, în 1951, s-a unificat prepararea și servirea băuturilor mixte, astfel încât clientul să poată comanda o băutură populară cu același nume în fiecare colț al lumii.
Toate gusturile posibile
Astăzi, cocktailurile nu trebuie ratate la nicio petrecere în grădină, sărbătoare sau nuntă. Cu culoarea, forma, gustul și intensitatea lor, sunt potrivite oricărui eveniment. Barmani pricepuți din întreaga lume se iau la întrecere cine face cea mai bună sau cea mai originală băutură. Pentru a mulțumi pe toată lumea, există diferite variante cu sau fără alcool.
Pregătește o băutură delicioasă pentru o petrecere sau o sărbătoare de vară
Cuba libre nu lipsește de la petrecere vara aceasta!
Avem nevoie de:
50 ml rom alb Havana
200 ml Coca-Cola
1 lime
gheaţă
Pregătim astfel:
Umpleți cana cu gheață. Se toarnă sucul de la jumătate de lime, rom și Cola și se amestecă totul. Se servește paharul decorat cu o felie de lime. Tare!
Îți place cafeaua și o băutură în același timp? Atunci cu siguranță merită să încerci Espresso Tonic!
Avem nevoie de:
1 espresso (îți place cafeaua mai tare, poți folosi cu ușurință doppio cu o doză dublă de cafea)
200 ml apă tonică
gheață
Cum pregătim băutura?
Vom face un shot espresso sau doppio-ul menționat în aparatul de cafea și îl vom lăsa să se răcească puțin. Apoi punem gheață într-o ceașcă și turnăm apă tonică în trei sferturi din volumul acesteia. Luăm o lingură și turnăm espresso în băutură. Gata, băutura e gata!
Ce zici de un cocktail simplu numit Mimosa ?
Avem nevoie de:
75 ml suc de portocale
75 ml de prosecco
gheaţă
Procedura este simplă:
Mai întâi, răciți ceașca cu gheață. Se toarnă prosecco răcit într-un pahar înalt și apoi se toarnă suc rece - de preferință proaspăt - de portocale. Servim imediat băutura.
Fiecare băutură frumoasă are nevoie, de asemenea, de o servire deosebită și elegantă. Tot ce aveți nevoie pentru a servi experimentele mixte sau băuturile tradiționale poate fi găsit la www.kondela.ro