Septembrie, luna micului dejun de calitate: 30 de rețete pentru un început delicios al zilei

Septembrie, luna micului dejun de calitate: 30 de rețete pentru un început delicios al zilei

Septembrie este pentru mulți dintre noi precum al doilea ianuarie. Vara - timpul concediilor și al odihnei - e pe sfârșite, iar noi trebuie să ne mobilizăm pentru noi proiecte, învățare continuă și creștere. Se spune că "Micul dejun crează campioni", motiv pentru care am pregătit pentru dvs. o listă de rețete pentru fiecare zi din lună, cu ajutorul cărora veți avea suficientă energie pentru noi începuturi. Fie că preferați un smoothie rapid plin de vitamine sau o porție generoasă de pâine prăjită cu ou și avocado, aici veți găsi rețete pentru fiecare gurmand. Trebuie doar să vă umpleți cana cu băutura dvs. preferată, să scoateți ingredientele din frigider și să vă apucați de gătit.

 

Ziua 1: Smoothie energizant cu fructe

Într-un blender electric, adăugați tipurile dvs. preferate de fructe, iaurt alb și o lingură de miere. Dacă aveți, puteți adăuga și pudră de matcha.

Ziua 2: Toasturi franțuzești clasice

Luăm felii subțiri de pâine, le înmuiem într-un amestec de ou și lapte, le prăjim într-o tigaie și le servim cu sirop de arțar. La toasturi, vă recomandăm o cană de lapte cald sau cafeaua dvs. preferată.
 

 

Ziua 3: Clătite vegane de hrișcă

Făina de hrișcă, laptele vegetal și un praf de sare vor crea clătite care nu sunt doar sănătoase, ci și irezistibile. Umpleți-le cu gem sau unt de nuci.

Ziua 4: Toast cu avocado și ou

Obținerea vitaminelor din avocado și proteinelor din ou este modalitatea ideală de a începe ziua. Prăjim o felie de pâine pe ambele părți într-o tigaie cu puțin unt. Deasupra așezăm felii de avocado și un ou Benedict.

Ziua 5: Omletă cu spanac și mozzarella

Într-un castron, batem 3 ouă, le turnăm într-o tigaie cu puțin ulei, adăugăm frunze de spanac baby și felii de mozzarella. Gătim la foc mic sub capac până când ouăle sunt vizibil coapte.
 

 

Ziua 6: Budincă de chia cu fructe

Semințele de chia înmuiate în lapte de cocos vor crea o budincă asemănătoare cu jeleul, pe care o puteți decora cu fructe proaspete. În 250 ml de lapte de cocos sau migdale, adăugăm 40 g de semințe de chia și le lăsăm să stea peste noapte în frigider.

Ziua 7: Iaurt cu amestec de nuci

Iaurtul însoțit de diverse tipuri de nuci și miere este o modalitate rapidă și sănătoasă de a începe ziua 

Ziua 8: Pastă de morcovi cu pâine

Pentru cei care preferă micul dejun sărat, avem o rețetă delicioasă de pastă de morcovi. Radeți fin un morcov mai mare, adăugați 3 ouă fierte tari tăiate mărunt, brânză topită și câteva linguri de unt vegetal. Presărați sare după gust.


Ziua 9: Smoothie din legume proaspete

Un smoothie din legume poate fi o alegere energizantă pentru cei care doresc să ofere corpului toate substanțele nutritive necesare. În blender, adăugăm o ceașcă de lapte de migdale, jumătate de avocado copt, o mână de spanac baby și 300 g de ananas tăiat cuburi.

Ziua 10: Gofre cu fructe

Încă o sugestie gustoasă pentru un mic dejun dulce! Prepararea gofrelor este la îndemâna oricui. Trebuie doar să pregătiți un aluat mai gros din făină, ouă, lapte și zahăr și să-l coaceți. Gofrele pot fi preparate fie într-un aparat de gofre, fie în cuptor într-o formă de silicon.
 

TEMPO-KONDELA DONATELLA BUTTERFLY, set de cină, set de 20, porțelan

 

Ziua 11:  Cușcuș cu fructe proaspete

Cușcușul se înmoaie în apă fierbinte sau lapte. Se lasă să se umfle și apoi se adaugă fructe proaspete, miere și nuci.

Ziua 12: Lapte de migdale cu granola

Granola este bogată în fibre, fier și calciu. Adăugați-o în laptele dvs. preferat, fie că e vegetal sau de vacă, și savurați-o până la ultima linguriță!

Ziua 13: Omletă clasică

Un mic dejun clasic, mereu pe gustul fiecăruia. Bucurați-vă de o omletă delicioasă cu unt și ceapă - ziua dvs. va fi imediat mai frumoasă.

Ziua 14: Pâine prăjită cu usturoi și pastă de legume

Pentru această rețetă aveți nevoie doar de câteva minute. Prăjiți pâinea în tigaie pe ambele părți, și ungeți-o cu pastă de adei și usturoi.

 

Ziua 15: Terci de ovăz cu caise uscate

Fierbem fulgii de ovăz în lapte, lăsăm să se răcească și adăugăm fructe. Acestea vor oferi fulgilor de ovăz o dulceață naturală.

Ziua 16: Clătite cu banane și nuci

Zdrobim banane coapte, adăugăm ouă și făină și aluatul pentru clătite este gata. Coacem clătitele, le presărăm cu nuci și le stropim cu sirop de arțar.

Ziua 17: Croissante rapide cu șuncă și brânză

Dacă preferați produsele de patiserie sărate, încercați croissante umplute cu felii de șuncă și brânză. Nu uitați să adăugați și felii de legume proaspete

 

Ziua 18: Quiche cu spanac și bacon

Bucurați-vă de un mic dejun consistent în care umplutura cremoasă se întâlnește cu crusta crocantă. Plasați foi de aluat într-o tavă unsă cu unt. Coaceți în cuptor timp de 10 minute la 180°C. Într-un blender, amestecați 500 g de ricotta, 200 g de brânză rasă, 4 ouă și sare. Adăugați roșii uscate, spanac baby și bacon. Turnați amestecul peste aluatul pre-copt și coaceți încă 30 de minute la 160°C.

Ziua 19: Orez cu ou și legume

O opțiune ușoară și sănătoasă pentru micul dejun e orezul cu legume și ou. Prăjim ușor orezul fiert într-o tigaie cu ulei, adăugăm ouăle și amestecăm până se întăresc. Servim cu legume.

Ziua 20: Tortilla cu carne de pui

V-a rămas carne de la prânzul de duminică? Umpleți tortilla cu ea și adăugați legume și sos după gust. 

Ziua 21: Iaurt grecesc cu fructe

Amestecați iaurtul grecesc cu miere, fructe și nuci pentru un smoothie delicios și bogat în proteine. 

 

Ziua 22: Pastă de ton cu pâine

Această pastă reprezintă o amintire din copilărie. Într-un castron, se amestecă peștele din conservă, muștar, unt și ou fiert tare tocat mărunt. Se condimentează cu piper negru și sare, iar apoi se poate servi pe o chiflă sau o felie de pâine.

Ziua 23: Brânză de vaci cu miere și stafide

Optați pentru o porție de brânză de vaci bogată în proteine! Vă va sătura de dimineață și foamea nu va mai apărea până la prânz. Adăugați miere și stafide și veți avea un mic dejun delicios asigurat.

Ziua 24: Omletă cu brânză „cottage”

Pregătim o omletă din două ouă. O lăsăm să se răcească puțin, adăugăm brânza și rulăm într-o foaie de tortilla.
 

 

Ziua 25: Clătite cu mere

Pregătiți un aluat de clătite din câteva linguri de făină, un ou, scorțișoară și jumătate de măr ras. Coaceți într-o tigaie clătite de dimensiuni mici.

Ziua 26: Sandvișuri cu umplutura preferată

Un mic dejun clasic, care nu se demodează niciodată: sandvișuri cu șuncă, brânză sau tofu, legume proaspete sau orice preferați. 

Ziua 27: Budincă de orez cu lapte

Această rețetă este perfectă pentru un mic dejun în familie! Într-un vas, fierbem orezul în apă. Într-un alt vas, încălzim cel puțin un litru de lapte. Când orezul este parțial fiert, îl scurgem și îl mutăm în vasul cu lapte. Gătim până când orezul este complet fiert, adăugând lapte dacă este necesar. Adăugăm zahăr vanilat, scorțișoară și împărțim în boluri.

 

Ziua 28: Brioșe cu șuncă și ouă

În formele pentru brioșe așezăm felii de șuncă. În fiecare formă adăugăm câte un ou și brânză rasă și coacem timp de aproximativ 15 minute până se rumenesc. Servim cu pâine.

Ziua 29: Budincă exotică

Într-un castron turnăm budincă de ciocolată. Ideal alegem o variantă cu proteine și conținut redus de zahăr. Deasupra așezăm bucăți de banană, kiwi, căpșuni, semințe de in sau nuci.

Ziua 30: Clătite pufoase cu gem

Vă e poftă de clătite pufoase? Iată cum le pregătiți. Într-un castron cernem aproximativ 100 g de făină albă, adăugăm zahăr, un vârf de cuțit de sare și praf de copt. Separăm albușul de gălbenuș și batem albușul până devine spumos. Adăugăm gălbenușul în castronul cu făină, turnăm 100 ml de lapte și amestecăm.Adăugăm spuma de albuș în aluat și amestecăm ușor. Acum avem aluatul pregătit și putem coace clătitele într-o tigaie cu ulei. Servim cu gem făcut în casă.

TEMPO-KONDELA KONVO, ceainic cu sită și cană

 

Și pentru ca micul dejun să nu fie doar o experiență a gustului, ci și una reconfortantă și relaxantă, nu uitați să vă pregătiți băutura preferată. Bucurați-vă de o cafea aromată de la espressor sau de un suc răcoritor. Iubitorilor de ceai nu ar trebui să le lipsească o ceașcă mare cu ceaiul preferat.

Fie că preferați o farfurie elegantă, în care fiecare ingredient strălucește, sau un bol ciobit din vremea copilăriei, nu uitați să vă bucurați de fiecare minut în care masa se transformă într-un loc plin de bucurie și delicii. Septembrie este luna micului dejun de calitate, care vă oferă energie și forță pentru noi începuturi. Așa că bucurați-vă din plin de el!