Masă și scaun
La alegerea mesei de lucru, acordați atenție înălțimii ei. Înălțimea optimă a mesei este aproximativ între 70 și 75 cm. Înălțimea ideală a scaunului ar trebui să fie cuprinsă între 40 și 55 cm de la podea. Această înălțime ar trebui să se potrivească cu înălțimea dvs., iar poziția pe termen lung ar trebui să fie confortabilă și naturală.
În general, înălțimea scaunului ar trebui să fie reglată astfel încât scaunul și masa să formeze un "unghi drept". Acest lucru înseamnă că picioarele dvs. ar trebui să fie îndoite la articulațiile genunchilor și șoldurilor într-un unghi de 90 de grade când stați pe scaun cu picioarele pe podea. În acest fel, veți minimiza eventualele tensiuni și dureri în timpul studiului pe termen lung.
Soluții practice de depozitare
Asigurați-vă că aveți suficient spațiu de depozitare. Un șifonier cu rafturi și sertare vă va ajuta să mențineți camera organizată. Spațiul liber poate fi folosit eficient cu ajutorul cutiilor glisante păstrate sub pat, sau cu rafturi de perete. Pentru a avea materialele de studiu întotdeauna la îndemână, puteți amplasa sub masă un dulăpior cu sertare pe roți. Este o piesă de mobilier foarte practică, indispensabilă în aproape orice birou.
>>> Citiți și: Idei creative care vă fac viața mai ușoară
Colțul de relaxare
Dacă aveți suficient spațiu, creați un colț confortabil pentru relaxare și lectură. Un fotoliu mare cu o etajeră pentru cărți va fi locul ideal pentru relaxare după o zi solicitantă. Îl puteți completa cu un taburet pe care să vă sprijiniți comod picioarele.
Iluminatul
Activitatea academică obișnuiește să se prelungească până noaptea târziu. O lumină slabă poate afecta destul de mult procesul dvs. de studiu - cauzează dureri de cap, oboseală la nivelul ochilor etc. De aceea, optați pentru o veioză de birou ajustabilă, cu lumină LED. Astfel, puteți regla intensitatea și direcția luminii în funcție de nevoile dvs.. În întreaga cameră, ar trebui să aveți o sursă centrală de lumină, cum ar fi una dintre lustrele noastre moderne. Lumina naturală este, de asemenea, importantă, așa că plasați masa cât mai aproape de fereastră și utilizați draperii care permit ajustarea intensității luminii.
Culori și ordine
Utilizați culori plăcute și decorațiuni care să încurajeze creativitatea și să vă ofere confortul necesar. Optați pentru albastru, violet, alb sau galben. Totuși, evitați excesul acestor culori. De exemplu, violetul sprijină creativitatea, dar excesul acestei culori poate crea o atmosferă depresivă. O cameră complet albă poate induce o impresie de mediu steril și impersonal. La fel de important este și să mențineți camera curată și organizată. Numai astfel veți avea întotdeauna mintea limpede și spațiul pregătit pentru studiu îndelungat.
Cu accent pe ergonomie și soluții practice, puteți crea o cameră de student care să sprijine dezvoltarea dvs. academică și personală. Nu uitați că fiecare persoană este diferită, așa că adaptați aceste recomandări nevoilor și stilului dvs.. Creați un mediu în care vă simțiți confortabil și motivat(ă) să vă atingeți obiectivele.